LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Haringhappen nieuwe stijl in Zwolle

Zwolle – Traditioneel wordt Hollandse Nieuwe flink gehapt aan de kar. Toch is er een steeds grotere groep jonge mensen die de haring niet meer met uitjes naar binnen laat glijden glijden met het hoofd achterover. Daarom besloot het Nederlands Visbureau de haring eens te laten zien van een andere kant. Vrijdagmiddag kon er in Zwolle op het Rodetorenplein gratis geproefd worden van de Hollandse Nieuwe Stijl, een nieuwe trend in haringeten.

Haringmeisje Manouk van het Visbureau wijdt de populariteit van de ‘Hollandse Nieuwe Stijl’ aan het feit dat het een beetje op sushi lijkt: “Het was druk tussen half 12 en 1 uur, veel mensen die een wandeling maakten in de lunchpauze hebben de “Hollandse Nieuwe Stijl” geproefd. Zowel jongeren als ouderen reageerden positief.”

Foto’s: ©Peter Denekamp

Gezonde levensstijl

Hollandse Nieuwe wordt steeds vaker als ingrediënt verwerkt in gerechten, ook wel de ‘Hollandse Nieuwe Stijl’ genoemd. Hollandse Nieuwe wordt steeds populairder onder millennials. Met  goede voedingstoffen sluit haring  aan op hun streven naar een gezonde levensstijl en heeft de haring een duidelijke oorsprong. Bovendien staan millennials meer open voor nieuwe ervaringen dan eerdere generaties en experimenteren zij er graag op los.

Hollandse Nieuwe Stijl ontstaat door jonge haring met diverse ingrediënten te combineren, waardoor nieuwe gerechten ontstaan. Van een simpele taco of salade tot een spannende poké bowl. De Hollandse Nieuwe Stijl maakt haring veelzijdiger dan vaak wordt gedacht en de nieuwe trend zorgt voor verrassende maakcombinaties.

Marco Somer, een chef-kok die al langer experimenteert met Hollandse Nieuwe vertelt: “De haring is verrassend goed te combineren met ingrediënten uit de Aziatische keuken. Sowieso is het een ontzettend bruikbare vis die perfect van kop tot staart te gebruiken is.”

Voor iedereen die ook ‘Hollandse Nieuwe Stijl’ wil proberen, de kraam van het Visbureau staat zaterdag 25 augustus op het Grote Kerkplein van 10 uur s ochtends tot 7 uur ’s avonds.

Gerelateerde artikelen

Back to top button