Nieuws uit Zwolle

Hanzekwartier wordt broedplaats voor talent

In de Spoorzone Zwolle gaat het gebeuren

Zwolle – Het Hanzekwartier ligt midden in de Spoorzone. Hier kan talent groeien. Of je nou student of startende ondernemer bent. Of als bedrijf de volgende stap wil zetten. Hier wil iedereen met een technisch en creatief hart zijn. Dit is de plek om te wonen, werken en leren voor iedereen met een nieuwsgierige blik naar de toekomst. Want in het Hanzekwartier barst het van de innovatie, samenwerking en onderzoek. Negen partijen hebben de handen in één geslagen en gaan samen het Hanzekwartier nog meer tot leven laten komen.

Wonen, werken, leren en ontmoeten in het Hanzekwartier
Het Hanzekwartier is dé schakel tussen landgoed Schelle en de voormalige NS werkplaats. De afgelopen jaren is er met inzet van de Vrienden van Hanzeland al veel veranderd. Het resultaat van deze samenwerking tussen het bedrijfsleven, onderwijs en overheid wordt hier straks nog meer zichtbaar. Slimme oplossingen voor mobiliteit geven ruim baan voor vergroening en het transformeren van een kantoren- en onderwijspark naar een plek waar wonen, werken, leren en ontmoeten samenkomen. Een innovatief centrum van Regio Zwolle wat de toekomst letterlijk een thuis geeft. Een plek waar delen de nieuwe realiteit is.

Ontwikkelaars, corporaties, onderwijs en gemeente samen
In de Spoorzone werken partijen samen aan de toekomst van het gebied. In het deelgebied Hanzekwartier vormen de ontwikkelaars Urban Innovators, BPD, Nijhuis Bouw en City Developer-S, corporaties deltaWonen en SWZ, onderwijsinstellingen Hogeschool Windesheim en Zone.college en de gemeente Zwolle samen één coalitie. Deze partijen tekenden maandag 29 juni de gezamenlijke afspraken die staan in een convenant. Samen nemen deze partijen het voortouw voor het gebiedsplan van het Hanzekwartier en gaan de volgende stap zetten en de ideeën verder concretiseren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button