Voorpagina

Handwerkcafé Zwolle viert 10-jarig jubileum in Stedelijk Museum Zwolle

Handwerkcafé Zwolle bestaat 10 jaar. Om dit te vieren worden op 1, 8, en 15 maart in Stedelijk Museum Zwolle extra inloopcafés gehouden en meerdere workshops georganiseerd. Zowel bestaande leden als mensen die eens een kijkje willen nemen, zijn van harte welkom om deel te nemen.

Workshopplein voor volwassenen
Op 1 en 15 is er in het Handwerkcafé Zwolle een extra workshopplein. Men kan kiezen uit een workshop Broderie Perse, Tunisch haken, Hardanger en de workshop ‘met 10 steken zig-zag breien’. Kosten voor deelname, zijn € 2,50 per persoon, per workshop. Daarnaast betaalt elke deelnemer € 1,50 museumentree. Dit is inclusief een gratis kop koffie of thee. De workshops starten om 13.30 en duren tot ongeveer 16.30 uur.

Extra kinderworkshop
Op 8 maart is er een workshop voor kinderen vanaf 6 jaar.
Deze middag leren kinderen hoe ze door middel van een van de oudste handwerktechnieken, het stoppen, hun eigen kleding kunnen ‘pimpen’. Kosten voor deelname € 1,50. Dit is inclusief museumentree. De kinderworkshop start om 14.00 uur.

Voor alle workshops geldt, dat vooraf aanmelden noodzakelijk is. Dit kan via info@stedelijkmuseumzwolle.nl of door te bellen met 038 – 421 46 50.

Samen leren
Het Handwerkcafé is het geesteskindje van Carola Bruinink. Ze bedacht het 10 jaar geleden, vond er in het Stedelijk Museum Zwolle een thuis voor en staat sindsdien onafgebroken aan het roer. Met het Handwerkcafé brengt ze vrouwen samen om te handwerken en elkaar te inspireren tot nieuwe technieken en creatieve toepassingen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button