Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Pop Up Cinema met bitterzoete dramafilm ‘Living’ op het Celeplein

Zwolle – Op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus houdt Filmtheater Fraterhuis de Pop Up Cinema op het sfeervolle Celeplein. Speciaal voor alle liefhebbers start op beide avonden bij het vallen van de duisternis om 21.30 uur de film ‘Living’. Een ontroerend Brits drama met Bill Nighy als ambtenaar die tijdens zijn laatste levensdagen vecht voor een kleine overwinning op de bureaucratie van het bestaan.

18 & 19 augustus om 21.30 uur: Living

Londen 1953. De rechtlijnige ambtenaar Mr. Williams is een veteraan die rouwt om de dood van zijn echtgenote. Ook heeft hij geen contact meer met zijn zoon. Hij verliest zich in de bureaucratie van de wederopbouw van het naoorlogse Engeland. Terwijl het papierwerk zich opstapelt, hoort Williams dat hij niet meer lang te leven heeft. Zijn diagnose dwingt hem de regie over zijn leven in handen te nemen en op zoek te gaan naar het geluk dat hij lang geleden verloor. Zo wil hij een erfenis nalaten voor de volgende generatie. Deze remake van Akira Kurosawa’s ‘Ikiru’ is gebaseerd op een nieuw scenario van Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro (‘The Remains of the Day’). Een bitterzoet verhaal, dat je doet beseffen dat het nooit te laat is om het leven ten volste te omarmen.

Informatie Pop Up Cinema op het Celeplein

Ze zetten de stoelen alvast klaar. De voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur en/of regen door. Er is geen pauze en Café Foyé is gesloten, dus neem gerust je eigen drankje mee. Er is plek voor 60 personen. De kaarten voor deze buitenfilms kosten €13,00. Voor Vrienden €10,00. Dit is inclusief programmaboekje en eventueel gebruik van dekentje. Het Celeplein is te bereiken via de Blijmarkt (de gebruikelijke ingang).

Gerelateerde artikelen

Back to top button