Voorpagina

Handtekeningen voor petitie ‘Wildness moet blijven’ lopen richting 5 duizend

Zwolle – De petitie om het Wildness Festival te laten blijven in Zwolle heeft al 4611 handtekeningen en 376 opmerkingen opgeleverd. En dat is best veel voor een petitie die zes dagen geleden is opgestart.

Festival verbannen

 

De Zwolse ondernemer Bé Rigter is initiator van de handtekeningenactie. Hij schrijft op de petitiewebsite: ‘ Het is toch niet te geloven dat een klein groepje mensen de festivals in Zwolle kan verbannen? De gemeente Zwolle die ook over zich heen laat lopen… Het lijkt er wel op en daar moeten wij Zwollenaren en andere geïnteresseerden iets aan doen! Teken de petitie als je voor bent en graag het Wildness festival wilt behouden…’

Niet gewenste geluidskwaliteit

Onlangs liet de organisatie van Wildness weten dat het festival wordt afgeblazen. Het zou plaatsvinden op zaterdag 4 juni bij de Wythmenerplas. Maar door de nieuwe geluidsnormen en regels over de geluidsmetingen hebben zij moeten concluderen dat niet meer de gewenste geluidskwaliteit kon worden geleverd. Ook had de organisatie verschillende e-mails gekregen vanuit de omgeving van de Wythmenerplas waarin gedreigd werd met nieuwe rechtszaken.

Gisteren is er door Rigter contact geweest met de festival organisatie. ‘Ze waarderen dit enorm. Deze steun zegt iets over het festival… Nog meer redenen om het volgend jaar weer op te pakken!’, aldus Rigter.

 

 

 

Petitie

Gerelateerde artikelen

Back to top button