HandbalSport

Handballers Travelbags/HV Zwolle pakken punt

Zwolle – Op 3 december 2017 mocht het eerste herenteam van Travelbags HV Zwolle aantreden tegen mede-laagvlieger Blauw Wit. Vanuit ervaring wisten de heren dat dit, vooral fysiek, een zware pot zou worden. De wedstrijd begon zonder Mohammed Alkrad die in de vorige wedstrijd een gebroken rib heeft opgelopen.

De wedstrijd begon sterk bij de heren, op een aantal slordigheidsfoutjes na. De verdediging stond erg sterk en werkte goed voor elkaar. Met name een zeer gemotiveerde Rik Talens was in het begin van de eerste helft op dreef, die met zijn vierde doelpunt voor de 7-4 zorgde.

Hierna volgde een mindere periode, waarbij de heren niet tot scoren kwamen. Blauw Wit kon hierdoor 5 keer scoren zonder antwoord en uitlopen tot 7-9. Een aantal wissels zorgde voor nieuwe energie in de aanval van de heren, dankzij doelpunten van Lesley Rigter en Luuk Broers wisten de heren met een voorsprong de rust in te gaan 11-10.

De tweede helft begon weer goed, met name omdat de heren meer snelheid in de tegenaanval brachten. Zo kon de voorsprong worden uitgebreid naar 15-12. Hierna volgde, net als in de eerste helft, een dip voor de heren. Het was moeilijk om te gaan met het fysieke spel van de tegenstander. Mentaal was het hierdoor moeilijk mee om te gaan, er werd minder slim gehandbald en frustraties liepen op. Blauw Wit maakte hier gebruik van en maakte er een voorsprong van 3 punten van 16-19.

Hierna veranderde er mentaal iets in het spel van de heren. De frustraties werden niet meer geuit (op elkaar), maar juist op het doel van de tegenstander. Met een aantal mooie doelpunten van de hoekspelers Mark Brijan en Lesley Rigter werd er 1 minuut voor tijd gelijk gemaakt 20-20. Het was nu zaak de dekking dicht te houden om nog een punt in Zwolle te houden, dit lukte. Het laatste schot van Blauw Wit werd nog mooi uit de hoek gehaald door sterk keepende Tarik Al Krad.

Mentaal voelde het als een overwinning om een punt in Zwolle te houden, echter had er meer in gezeten en dat zit bij de heren nog wel in het achterhoofd. Er is hard gestreden voor elkaar en ondanks dat de competitie zwaar is, is de motivatie binnen het team erg positief.

De heren willen alle supporters bedanken voor het aanmoedigen. De volgende wedstrijd begint op zaterdag 9 december om 19:00 uur tegen de nieuwe fusieclub DFS Arnhem, ook hier kunnen de heren alle support goed gebruiken.