HandbalSport

Handbalheren van SV Zwolle verliezen thuis van Duiven

Zwolle – Zondagmiddag stond de Heren 1 wedstrijd tussen het als vierde geplaatste SV Zwolle en het als vijfde geplaatste Duiven op het programma. De wedstrijden tegen Duiven zijn altijd lastig voor de Zwolse formatie, echter door de goede reeks van de laatste weken, hadden de Zwollenaren goede hoop op een goede afloop.

Duiven dat zonder wissels naar Zwolle was afgereisd wilde graag roet in het eten gooien en begon scherp aan de wedstrijd. Scherpte ontbrak bij de Zwollenaren terwijl daar voor de wedstrijd nog door de coach op werd gehamerd. Na een 0-2 voorsprong van de mannen uit Duiven kwam Zwolle nog even op gelijke hoogte en zou met snelle aanvallen moeten proberen om op voorsprong te komen. Helaas werd er weinig gepraat in de verdediging en door collectief falen kwam Duiven als snel op een 2-8 voorsprong. De Zwolse mannen kwamen nog even terug tot 7-10 waarna Duiven met een 11-16 voorsprong kon rusten.

In de rust volgde een donderpreek voor de Zwollenaren waarbij werd aangegeven dat er systemen ingezet moesten worden en dat er flink op snelheid moest worden gespeeld. Verder zou de gevaarlijke linkeropbouw van Duiven worden vastgezet.

Na de rust leek het even de goeie kant op te gaan na twee goals van Bart Kroeze en Robert ter Stege, echter hierna viel Zwolle weer terug in het spel van de eerste helft. Duiven wist zonder wissels de overwinning te pakken, 24-28 en nam de twee punten mee naar huis. Voor de Zwollenaren wordt het nu een stuk lastiger om op plaats drie te eindigen.