HandbalSport

Handbalheren SV Zwolle sluiten competitie af met winst op Achilles

Zwolle – Nadat Heren 2 in het eerste jaar van competitiespelen knap derde zijn geworden door afgelopen zaterdag een winst te behalen op Udi, was de taak aan het eerste herenteam van Zwolle om de punten thuis te houden en zo de vierde plek te bemachtigen in de tweede klasse Noord-Oost. Tot de rust waren de teams erg aan elkaar gewaagd en liep de score gelijk op (13-13). De Zwolse heren trokken in de tweede helft aan het langere eind en konden met 27-24 de overwinning naar zich toetrekken.

Om kwart voor drie ‘s middags op zondag tien april stonden de Zwolse heren in de verdedigingsformatie. Achilles had de tos gewonnen en nam de bal, na fluitsignaal, uit. Tijdens het begroeten tussen beide teams, glipte de bal uit de handen van een Achilles-opbouwer over de zijlijn. Voordat de heren doorhadden wat er gebeurde, spoorde de alerte middenopbouwer Bart Kroeze de Zwolse spelers aan tot actie. Een snelle aanval was hiervan het gevolg, waardoor zojuist genoemde Bart tot scoren kon komen. 1-0 kwam hiermee op het scorebord.

Tijdens het teruglopen was ook goed te horen dat er veel support aanwezig was. De tribunes zaten vol met kennissen, vrienden, ouders, (oud-)spelers en liefhebbers van het handbalspelletje. Voorafgaand aan de herenwedstrijd hadden Dames 1, Dames B1, Dames C1 en E3 allemaal een overwinning weten te boeken. Dames 2 liep de overwinning helaas nét mis op een paar doelpuntjes.

Teruggekomen in de verdediging wisten de heren nog van vorige keer, dat in het team van Achilles een aantal goede schutters verscholen zitten. Dit bleek onveranderd en de tegenstanders prikte met regelmaat een bal vanaf de 9-meterlijn in het doel. Iedereen was gebrand om de punten thuis te houden. Dit was onder meer te zien aan de snelheid waarmee Mark Brijan zijn trui uit deed na het horen van coach ter Haar dat hij het veld in ging én met de frequentie, waarmee hij het veld op en af aan het stormen was.

Wie ook gebrand was om te spelen was debuutspeler Igor Klomp. De middenopbouwer bij Heren 2 mocht bij het eerste herenteam een cirkelplek innemen en heeft hier goed zijn bijdrage kunnen leveren na het vinden van zijn ‘’draai’’. De wedstrijd ging tot aan de rust gelijk op. Met niet meer dan drie doelpunten verschil tijdens de eerste 30 minuten spelen was de ruststand 13-13.

In de rust werden de Zwolse heren aangespoord door flinke woorden van coach ter Haar. Deze woorden bleken hard aan te komen bij de heren. De heren, wat bleek uit de score, waren aangewakkerd. De verdediging stond goed, keeper Arno te Wiele hield het doel schoon voor een goed kwartier en aan de andere kant lukte het afronden. Dit resulteerde in een 21-13 voorsprong. Met dit op het scorebord, voelde de heren zich geruster en begonnen te denken aan het etentje met bijbehorend drinken bij de sponsoren. Dit stond op het avondprogramma van de heren. Het idee van het nuttigen van al dit lekkers leidde toch af, wat te zien was in het spel. Toch hebben de heren met 27-24 een overwinning weten te boeken.

De heren hebben de punten thuis gehouden, zijn vierde in de competitie geworden en het etentje met het eerste en tweede was een waardige afsluiting van de competitie van 2015-2016.