HandbalNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Handbalheren SV Zwolle pakken punt van koploper The Flyers

De eerste ontmoeting met de heren uit Wijchen liep uit op een nederlaag van 21-13 voor de Zwollenaren. Dit maal verliep de ontmoeting evenwichtiger en wist de koploper niet te winnen van SV Zwolle. Met een (onverwacht) gelijkspel van 18-18 keerde The Flyers terug naar Wijchen.

Voor de wedstrijd waren de de cijfers van de koploper vrij indrukwekkend: ongeslagen en het minst aantal tegendoelpunten. Dit kon betekenen dat scoren en zelfs winnen moeilijk werd voor de heren van SV Zwolle. Plan van aanpak was om de schade te beperken en proberen de overhand te creëren, door de tegenstanders buiten de verdediging houden en zorgvuldig aan te vallen.

Wanneer de wedstrijd begon waren de heren gebrand en gefocust. De eerste twee doelpunten vielen dan ook voor Zwolle. Luuk Broers en Patrick Dania mogen de eerste twee klappen uitdelen, maar al snel was het alweer gelijk getrokken. De Flyers waren razend snel en wisten de snel uitkomende spelers te vinden om zo de tegenaanval succesvol af te ronden.

Ondanks dat het een geduchte tegenstander is, kon SV Zwolle zich toch redelijk staande houden. Na de gelijkmaker konden de heren zelfs nog op een kleine voorsprong komen van 5-3. Helaas was dit van korte duur, want op dit moment werd het ietwat rommeliger. De aanvallen werden niet afgemaakt en de dekking liet zich verrassen. Zo werd een voorsprong ineens omgezet naar een achterstand. Met een stand van 5-7 moest er wat aan gedaan worden, anders liepen de heren te ver achter.

Door Rik Talens en Rens Ruiter kwamen de Zwollenaren weer van de 5 punten af en staat het ineens weer 8-7. De laatste fase van de eerste helft stond in het teken van deze voorsprong behouden. De twee teams hadden blijkbaar hetzelfde idee om de rust in te willen gaan met een voorsprong. De heren waren erg gedreven en gaven het publiek een spannend moment. In de laatste minuut stonden de heren letterlijk en figuurlijk gelijk aan elkaar, maar in de laatste seconden kreeg The Flyers nog een vrije bal mee. En hoe onmogelijk het ook leek, schoot de opbouwer uit Wijchen zeer knap diagonaal erg strak in de bovenhoek. Dit had als gevolg dat de heren met 9-10 de rust in gingen.

Met zo’n gelijkopgaande wedstrijd zou de uitkomst nog wel eens verrassend kunnen worden. Het kon immers alle kanten op gaan. De openingsgoal kon getekend worden aan de Zwolse zijde, maar zoals eerder al gemerkt, waren de gasten zeer sterk in tegenaanvallen. Telkens wanneer de heren de aanval dan wel succesvol als niet succesvol afgerond werd, waren enkele tegenspelers alweer paraat om het Zwolse verdedigingsgebied te betreden. De twee teams hielden elkaar constant in evenwicht en dat liet het verloop van de stand ook zien. Het verschil was nooit meer dan drie punten.

Het laatste gedeelte van de wedstrijd was aan de kant van Zwolle niet helemaal fraai. Verdedigend werd er wel voor elkaar gewerkt, maar was af en toe niet sterk genoeg. Wat de heren uiteindelijk de das had omgedaan, was het feit dat er te gehaast werd gespeeld en de aanvallen niet zorgvuldig uitspeelden. Zo bleef de stand steken op 17-18 in de laatste minuten. Vervolgens was Robert ter Stege degene die het verlossende schot loste: 18-18. De gelijkmaker was een verrassend en zacht geplaatst schot, maar leverde de heren wel een punt op tegen de koploper.

Er had meer in kunnen zitten voor de Zwollenaren, maar daar zal wel iets meer aan het tactische aanvalsspel mogen gesleuteld worden! Iets voor de trainingen de komende tijd.

Het publiek was weer fantastisch! Hartelijk dank voor de support!

De heren mogen zondag 6 december 2014 op bezoek bij H.H.V. Donar te Hengelo Overijssel. Aanvang van de wedstrijd zal zijn om 12:00 uur in Sporthal Veldwijk.