HandbalSport

Handbalheren SV Zwolle laten de punten in Ruurlo liggen

Zwolle – Zondag 3 april jongstleden mochten de handbalmannen weer naar Ruurlo, om de wedstrijd te spelen tegen Blauw Wit. Het zijn altijd zeer spannende confrontaties tussen beide clubs. Na een met zon overgoten gezellige heenreis en een tactisch plan, waren de mannen van SV Zwolle gebrand om de punten mee te nemen naar Zwolle, ook doordat er nog uitzicht was op de 3e plek op de ranglijst.

De wedstrijd ving aan en al snel werd het onderbuikgevoel, wat sommige spelers van SV Zwolle hadden, bevestigd. Binnen een kwartier werd Rik Talens met een derde maal 2 minuten uit het veld gestuurd (rode kaart), wat zorgde voor een bijzondere sfeer en veel ongeloof.

De spelers van SV Zwolle keken elkaar vragend aan wat er nu eigenlijk aan de hand was. De arbiter die deze wedstrijd leidde, liet iedereen verbazen met de gekozen wijze van fluiten. Zelfs Hans Kan kon er met 2 minuten van af, toen hij als aanvoerder een keurige vraag stelde aan de man van de leiding.

Ook de verontwaardiging bij de meegereisde supporters en het thuispubliek van Blauw Wit was groot. Met veel onmacht en ongeloof werd de eerste helft dan ook afgesloten met 16-6.

In de rust werd er vooral op gehamerd om gewoon door te gaan en te proberen het eigen spel te spelen. Snelheid en drukzetten. Dat lukte toch aardig, mede dankzij een goed spelende Robert ter Stege en een goed keepende Arno te Wiele.

SV Zwolle wist het verschil terug te brengen naar 8, maar was niet meer in staat het verschil nog kleiner te maken. Met toch wel mooie acties en leuk handbal werd deze ietwat vreemde wedstrijd afgesloten met een eindstand van 30-20 in het voordeel van Blauw Wit. Mede door deze uitslag was er in de top drie van de competitie een verrassende wending voorgevallen: koploper verloor een puntje en achtervolgers wisselden stuivertje.

Doelpunten:
Lesley Rigter 6
Bart Kroeze 4
Robert ter Stege 3
Hans Kan 2
Luuk Broers 2
Rik Talens 2
Rens Ruiter 1

Aankomend weekend spelen de heren van SV Zwolle hun laatste wedstrijd thuis tegen Achilles uit Apeldoorn. Om 14:45 uur zal de wedstrijd in Sporthal Zwolle Zuid aangefloten worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button