HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbaldames Travelbags/HV Zwolle te sterk voor Duiven in kwartfinale beker

Zwolle – Op vrijdagavond 19 mei 2017 mochten de Zwolse dames in de kwartfinale van de beker aantreden tegen HV Duiven. In de competitie wisten de dames thuis fors te winnen, maar uit werd er helaas verloren. Het kon dus alle kanten op gaan!

Het begin van de wedstrijd verliep wat stroef en in de eerste vijf minuten wisten beide teams niet tot scoren te komen. Toch wist Zwolle als eerst de bal in het netje te leggen. Door middel van een strafworp, breaks en mooi uitgespeelde aanvallen konden de Zwolse dames op een 8-4 voorsprong te komen. Helaas volgde daarna een rommelige periode, waarin de dames van Zwolle te snel in de aanval wilden en de ballen niet altijd op de juiste plek aankwamen. Hierdoor kon Duiven een voorsprong van 10-11 pakken. Zwolle wist dat ze het hoofd koel moesten houden en dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Zij kwamen weer terug in hun spel en wisten weer met een marge van vier doelpunten voor te komen. Helaas wist Duiven nog in de laatste seconde via het blok en binnenkant paal de bal binnen te rollen, waardoor de ruststand 16-13 was.

In de tweede helft moest een tandje bij gedaan worden. Zwolle stond strak in de verdediging en de balwegen waren een stuk zuiverder, dan in de eerste helft. Stand 19-15. Daarna volgde een periode waarin Zwolle tien keer tot scoren kwam, zonder een tegenantwoord van Duiven. Via verschillende wegen wisten de dames van Zwolle het netje van de tegenstander te vinden. Dit resulteerde in een 29-15 tussenstand. Zwolle heeft deze grote voorsprong niet meer weggegeven. Er werd nog een break gelopen, de cirkel werd goed gevonden en in de laatste seconde wisten ze nog een strafworp koelbloedig raak te schieten. Eindstand 35-22!! De Zwolse dames mogen straks in de halve finale aantreden tegen een van de andere winnaars van de kwartfinale!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button