Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Voorbeschouwing PEC Zwolle – Willem II

Zaterdagavond om 18.30 uur speelt PEC Zwolle in het IJsseldelta stadion het 29e competitieduel in de Eredivisie tegen Willem ll. Met 43 punten uit 28 wedstrijden bezet PEC Zwolle op dit moment de zevende plaats op de ranglijst. Willem II staat op een achtste positie met 38 punten uit 28 wedstrijden.

De heenwedstrijd in Tilburg werd met 0-1 gewonnen door de Blauwvingers. De eerste grote kans in de wedstrijd was desalniettemin voor de Brabanders. In de dertiende minuut maakte Samuel Armenteros een goede solo, waarmee hij door de verdediging van PEC Zwolle heen sneed. Hij had de bal voor het inschieten, maar Warner Hahn bracht goed redding. In de 40e minuut kwamen de Zwollenaren bijna op een 0-1 voorsprong. Uit een hoekschop kopte Tomáš Necid rakelings langs de paal.  In de tweede helft stuurde trainer/coach Ron Jans een debutant het veld in. Jeugdspeler Max de Boom werd ‘s-ochtends bij de selectie gehaald en deed meteen een helft mee. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd luisterde De Boom zijn debuut op met een assist. Na goed doorzetten gaf de jonge buitenspeler de bal voor, waardoor Necid binnenkopte (0-1). Direct na het doelpunt zette de thuisploeg een slotoffensief in. Het kreeg tal van kansen, maar PEC Zwolle verweerde zich goed en nam de drie punten mee naar huis.

Voor Wiljan Pluim wordt het een weerzien met de ploeg waar hij vroeger voor speelde. Pluim speelde in het seizoen 2012/2013 voor de Zwollenaren. PEC Zwolle huurde hem voor één jaar van Roda JC. De middenvelder speelde 34 wedstrijden voor de Blauw-Witten en scoorde daarin één keer. Binnen de selectie van PEC Zwolle heeft enkel Stef Nijland een verleden in Tilburg. De aanvaller werd door Willem II een half jaar gehuurd van PSV.  De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leider van Jeroen Manschot. Hij wordt geassisteerd door de heren Siebert, Hoekstra en Pérez. Het duel is uitverkocht op de publieke tribunes. Heb jij geen kaart bemachtigd? De wedstrijd is rechtstreeks te volgen via Twitter en FOX Sports.

Bron: PEC Zwolle – PEC Zwolle TV