HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbaldames SV Zwolle pakken ruime winst op Klink Nijland/Kwiek

Zondag 4 oktober 2015 stond voor Dames 1 van SV Zwolle de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Deze wedstrijd moest gespeeld worden tegen de dames van Kwiek, die vorig jaar nog samen met andere clubs streed om de titel. De wedstrijd werd door de dames van Zwolle gewonnen met 35-13.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging van start. De eerste paar minuten wisten beide teams niet te scoren. De dames van Kwiek openden de score. De dames van Zwolle waren erg fel en scoorde door een paar snelle tegenaanvallen. De score werd 5-1 voor de thuisploeg.

De dekking van de dames van Zwolle, in combinatie met het goede keepen van Taylor Onderberg, leidde dat Kwiek weinig tot scoren kwam. De thuisploeg bleef het in snelle tempo en wist door goed teamwork verscheidene speelsters vrij te spelen die hun kansen afmaakten. De tussenstand was 17-6 voor de thuisploeg.

Na de rust gingen de dames van Zwolle op dezelfde voet door als voor de rust. De dekking stond goed en daardoor kwam Kwiek ook in de tweede helft niet tot veel scoren. Daarin tegen scoorden de dames van Zwolle wel. Ondanks de nieuwe samenstelling konden de spelers elkaar erg goed vinden in de aanval.

De voorsprong van Zwolle was de hele wedstrijd erg groot, maar tot aan het einde toe hebben de dames van Zwolle en Kwiek de strijdlust in het spel gehouden. Er waren veel supporters van Zwolle die de dames tot het einde hebben aangemoedigd. De eindstand is 35-13 geworden.