HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbal – Handbalheren SV Zwolle sloten sportief duel tegen The Flyers af met winst

Het eerste herenteam van SV Zwolle Handbal mocht de eerste competitiewedstrijd uit tegen het tweede team van The Flyers. De Zwollenaren kwamen laat in de wedstrijd op gang, maar bracht wel de twee punten mee naar huis met een eindstand van 18-23.

De Zwolse handbalvereniging mocht het geluk hebben dit seizoen te starten met twee herenteams. Afgelopen seizoenen groeide het herenteam, maar had nét te weinig leden om twee volledige teams te bemannen. Dit jaar is het echter wel gelukt, waarbij het eerste selectieteam in de tweede klasse blijft spelen, terwijl het nieuw opgegeven team mag uitkomen in de derde klasse NO-Oost.

Zo ook de Wijchense handbalvereniging. Deze komt deze ook uit met twee herenteams. Het eerste team is gepromoveerd naar de eerste klasse en het tweede team mag uitkomen in de tweede klasse waar ze de Zwolse heren tegenkomen.

Afgelopen zondag was het eerste duel tussen de twee teams. Na een verlate aanvang begonnen de heren aan de wedsrijd. Het ging gelijk op, de Wijchenaren speelden vol strijdlust. Daarentegen leken de gasten ietwat terughouden te spelen. Ondanks de goede warming-up om de heren goed voor te bereiden op de wedstrijd.

De verdediging stond nog niet helemaal op z’n plek bij Zwolle, terwijl het doel aan de andere kant ook niet voldoende gevonden wordt. Hierdoor bleven beide opponenten gelijk op gaan in de wedstrijd.

Bij een ruststand van 11-12 mochten de heren even tot hunzelf komen en de bezielende woorden aanhoren van de coach. Zwolle coach Daniëlle ter Haar richtte zich tot de groep en meldde dat de verdediging tegen de rust aan beter begon te worden, maar dat zeker nog een aandachtspunt blijft. Dus tandje erbij, werken voor elkaar en dan komt de aanval vanzelf goed.

Zo gingen de heren de wedstrijd weer in en het leek of er een knopje is omgedraaid. Zwolle begon sterk in de verdediging en is sterk verbeterd vergeleken met de eerste helft. Er werd door een ieder een stapje extra gedaan voor elkaar en leidde tot een extra boost. Het team zette hierdoor ook een tandje bij de aanvallen. Met extra pressie en snelle aanvallen gingen de heren de thuisploeg proberen aan te pakken.

Door de verbetering in het spel, kon SV Zwolle meer uitlopen op The Flyers en bleef dat volhouden tot het eind. Met deze goede samenwerking is een eindstand van 18-23 behaald en werd de winst mee naar Zwolle genomen.

De volgende wedstrijd is gepland op zondag 18 oktober 2015 om 11:00 uur. De heren mogen het thuis opnemen tegen het tweede team van UGHV. Heren 2 mag later die dag dan de eerste wedstrijd spelen tegen Reehorst HS2.

Zondag 18 oktober 2015, 11:00 uur

SV Zwolle HS1 – UGHV HS2

Sporthal Zwolle Zuid, Zwolle

Zondag 18 oktober 2015, 15:40 uur

Reehorst HS2 – Zwolle HS2

De Reehorst, Ede GLD

Gerelateerde artikelen

Back to top button