Haerst-TolhuislandenKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Haersterveer schittert in nieuwe speelfilm Kruimeltje

Zwolle – In Zwolle zijn dinsdag opnames geweest voor de nieuwe bioscoopfilm Kruimeltje. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Chris van Abkoude en de eerdere familiefilm Kruimeltje uit 1999.

Enkele scenes voor de sequel zijn dinsdagochtend opgenomen langs de Overijsselse Vecht bij het Haersterveer. Het pontje, bij de Agnietenberg, wordt al jarenlang ‘eigenhandig’ door pontbaas Jacob Versteegh heen en weer getrokken over de Vecht. Het Haersterveer is volgend jaar dus ook te bewonderen in de vervolgfilm van Kruimeltje.

Foto’s © Peter Denekamp

Het verhaal

Kruimeltje is een familiefilm over het ondeugende, maar slimme en innemende jongetje Kruimeltje. Kruimeltjes ouders zijn weer samen en het gezin is met elkaar herenigd in Nederland. Vader Harry heeft in Amerika een goudmijn gevonden en hiermee veel geld verdiend, waarmee hij een prachtig landhuis heeft gekocht voor het gezin.

Kruimeltje heeft alleen grote moeite met zijn nieuwe ‘rijkeluisleventje’ en mist de avonturen op straat. Ook wordt hij af en toe gek van zijn ouders met al hun regeltjes. Het avontuur trekt en als de mogelijkheid zich aandient, grijpt hij zijn kans om van huis weg te lopen en terug te gaan naar de grote stad. Dit pakt alleen niet helemaal uit zoals Kruimeltje hoopte, hij wordt namelijk op de voet gevolgd door Anna. Maar zij is niet de enige die Kruimeltje in de gaten houdt, al snel komt hij in aanraking met een oude vijand van zijn vader, Lefty, met alle gevolgen van dien. Hoe redt Kruimeltje zich hieruit?

De nieuwe familiefilm is vanaf 5 februari 2020 te zien in de bioscoop met in de hoofdrollen onder andere Rick Engelkes, Kim Pieters, Victor Löw en Ilse Warringa. Kruimeltje zelf wordt gespeeld door Viggo Neijs.

Viggo Neijs als Kruimeltje.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button