BluesworldNieuws uit ZwolleRadioVoorpagina

Gumbo & the Monk op Radio Focus

1ste aflevering van Bluesworld Pub

Zwolle – Vanavond is het zover: de eerste aflevering van Bluesworld Pub én de eerste keer dat Bluesworld op Radio Focus is te horen.  Deze dubbele primeur is gegund aan het Mississippi Delta Blues-duo Gumbo & the Monk. Met hun rauwe blues veroverden ze al veel podia. Het is dan ook niet voor niets dat ze op 7 oktober in de finale van de Dutch Blues Challenge in Nieuw-Vennep staan.

En vanavond – dinsdag 25 september – zijn ze dus te horen in ‘Bluesworld Pub’. Dat is een nieuwe loot aan de Bluesworld-stam. Het bekende bluesprogramma van Tonio Aa en Cor Bartelink introduceerde vorig jaar al Bluesworld Café naast de studio-uitzendingen. En vanaf vandaag komt daar dus de ‘Pub’-versie bij. Die wordt opgenomen in Grand Café Zuydt in Zwolle. Het programma duurt 2 uur en bevat interviews, bluesmuziek en weetjes én natuurlijk een optreden van Gumbo & the Monk.

Cor en Tonio maken met de overstap naar Radio Focus een doorstart voor het al regelmatig bekroonde Bluesworld. Samen met Radio Focus hebben ze mooie plannen met op den duur iedere maand maar liefst twee live-uitzendingen vanuit Grand Café Zuydt of Grand Café Milligers, beide in Zwolle. De officiële eerste live-uitzending vanuit Grand Café Milligers is op 2 oktober. Met als grote verrassing een heuse ‘wereldprimeur’.  Maar daarover volgt meer informatie in de loop van deze week.

Alle afleveringen van Bluesworld zijn te vinden op de site van RTV Focus, dé stadszender van Zwolle.
Ga hier naar de eigen Bluesworld-pagina op RadioFocus.nl

Kijk hier voor meer informatie over de Dutch Blues Foundation en de finales van de Dutch Blues Challenge

Gerelateerde artikelen

Back to top button