BluesworldRadio

Gumbo & the Monk in Bluesworld Pub

1ste aflevering Bluesworld Pub op Radio Focus

Zwolle – Gumbo & the Monk is een bluesduo dat muziek brengt met de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Zij kwamen op dinsdag 18 september naar Zwolle-Zuid voor een optreden in Bluesworld Pub. De uitzending is dinsdag 25 september te beluisteren via Radio Focus, de nieuwe thuisbasis van Bluesworld.

foto’s: Nanny Kajuiter/Bluesworld

Iedere Nederlandse bluesliefhebber kent Bluesworld, het Zwolse bluesprogramma gepresenteerd door Tonio Aa en Cor Bartelink. Enige tijd geleden werd het – van oorsprong altijd in de radiostudio opgenomen – programma uitgebreid met Bluesworld Café. Iedere 1ste dinsdag van de maand Live vanuit Grand Café Milligers in Zwolle. De bands staan er voor in de rij en de agenda zit vaak al voor meer dan een jaar vol. Niet alleen met Nederlandse bands maar bijvoorbeeld ook Dudley Taft trad al op aan de Milligerplas.

Kleinere bezetting

Het succes van Bluesworld Café geeft wel aan dat er een grote behoefte is aan dit soort radio-programma’s. Maar Milligers is niet echt geschikt voor de kleinere band en of individuele bluesartiesten. Daarom hebben Tonio en Cor nu een nieuwe loot toegevoegd aan de Bluesworld-stam. Onder de naam Bluesworld Pub verzorgen ze iedere 3de dinsdag van de maand een intieme radioshow met veel aandacht voor en een optreden van individuele gasten, duo’s of kleine bands. De optredens worden live verzorgd vanuit Grand Café Zuijdt in Zwolle.

Gumbo & The Monk zijn echte puristen Johan Derksen in Muziek voor Volwassenen

Gumbo and the Monk

De rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dat is de muziek die het duo Gumbo and the Monk brengt. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Mississippi John Hurt, Son House, Robert Johnson en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.

Gumbo & The Monk brengen hun intense, intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals in Nederland en ze worden jaarlijks gevraagd om op Internationale festivals te spelen, zoals: BSA-CBG Festival in Frankrijk en Smokin Guitars in Duitsland. Dit najaar staat het duo in de finale van de Dutch Blues Challenge 2018. En op dinsdag 25 september zijn ze de allereerste gasten in Bluesworld Pub.

Gumbo & the Monk waren de eerste gasten in het gloednieuwe Bluesworld Pub

 

Gumbo and the Monk

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button