EconomieNieuws uit Zwolle

Grote verkeershinder zaterdag 22 oktober in Noord-Zwolle

Zwolle – Zaterdag 22 oktober a.s. verwacht gemeente Zwolle grote verkeershinder in het noorden van Zwolle. Dit als gevolg van de aanleg van een extra rijstrook op de Ceintuurbaan. In het weekeinde van vrijdagavond 21 oktober tot 23 oktober wordt hiertoe de westelijke rijbaan van de Ceintuurbaan tussen afrit Meppel en afrit Amersfoort geheel afgesloten. Verkeer vanaf de A28 kan tijdens de werkzaamheden alleen rechtsaf de Ceintuurbaan inrijden, dit geldt voor beide afritten.

De afsluiting van de westelijke rijbaan zorgt naar verwachting voor ernstige verkeershinder in het Noorden van de stad. Verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de rotonde Zwolle-Zuid en de IJsselallee. De verwachting is echter dat een deel van het autoverkeer de omleidingsroutes negeert en probeert binnendoor een route te nemen omdat ze bekend zijn of omdat de routenavigatie die route aangeeft. Dat kan dan problemen opleveren op de Rijnlaan-Hogekampsweg en de Middelweg. Ook de afrit Zwolle Centrum Burgemeester Roelenweg zal erg druk worden. De gemeente zet daar verkeersregelaars in.

Automobilisten uit Zwolle-Noord kunnen gebruik blijven maken van de oprit richting Amersfoort bij knooppunt Zwolle-Noord. Automobilisten die naar Zwolle-Noord moeten en uit het Zuiden komen, kunnen het beste afslag Zwolle-zuid nemen en vervolgens de RING naar Zwolle-noord.

De drukte op genoemde wegen wordt verergerd door de reparatie van een gasleiding waardoor de route Monteverdilaan-Rembrandtlaan niet volledig in gebruik is.

Om de verkeersoverlast zo veel mogelijk te beperken, verzoekt de gemeente automobilisten om de aangegeven omleidingen te volgen en binnendoor routes te mijden.

Voor een volledig overzicht van de wegwerkzaamheden in en rond de stad: https://www.zwolle.nl/wonen-en-leven/wijken/spoolde/uitgelicht/overzicht-wegwerkzaamheden-in-en-rond-zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button