Nieuws uit Zwolle

Grote spoorklus gereed: treinen duiken in tunnel bij Herfte

Zwolle – Het was een gigantische klus: de werkzaamheden aan het spoor bij Herfte, tussen Zwolle en Dalfsen. Vanaf zaterdag 24 juli duiken de treinen de tunnel bij Herfte in; een mijlpaal.

Bij Herfte bouwde ProRail aan een ‘dive-under’, waardoor treinen elkaar nu boven- en onderlangs kunnen kruisen. Hierdoor hebben de treinen naar Meppel en Emmen elk een eigen spoor en hoeven ze niet meer op elkaar te wachten. De treinen uit allebei de steden komen dankzij de aanpassing gelijktijdig aan. ”Hoe beter treinen op elkaar aansluiten, hoe soepeler en sneller de treinreis gaat. Er kunnen dan ook meer treinen rijden. Om de dienstregeling te verbeteren, is er ruimte op het spoor nodig.”, aldus Pro-Rail.

Verbreden perron 15 en 16

Zwolle is na Utrecht het grootste spoorknooppunt van Nederland. Daarnaast is station Zwolle hét schakelpunt tussen Noord-Nederland en de rest van het land. Om het aantal reizigers goed op te vangen, zijn de perrons verbreed. Door alle aanpassingen kunnen er straks meer treinen aankomen en vertrekken.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button