112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Grote politiemacht op been voor PEC Zwolle supporters

Zwolle – Zaterdagavond even na zes uur verzamelde een schare PEC Zwolle supporters zich op de Grote Markt in de Zwolse binnenstad. Voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle – Ajax liep een groep van ongeveer 150 supporters in optocht naar het MAC³PARK Stadion.

Grote politiemacht op de been

Politie Zwolle liet vrijdagavond al weten extra capaciteit in te zetten zodat inwoners en andere binnenstadbezoekers weinig overlast zouden ondervinden van de “Walk to the Stadium”. De politie wilde ook voorkomen dat er ongeregeldheden met Ajax supporters zouden ontstaan.

Zaterdagmiddag vanaf drie uur waren op alle bruggen naar de binnenstad politieagenten te zien. Ook reden er busjes van de Mobiele Eenheid door het stadscentrum. In de namiddag verscheen er zelfs een groepje politiepaarden ten tonele.

Gemoedelijke mars naar het stadion

Om half zeven kwam de groep in beweging. Onder luid gezang en het scanderen van PEC leuzen liep men via het Gasthuisplein en Kerkbrugje het centrum uit. Onderweg werd geregeld vuurwerk afgestoken.

Via de Hanekamp en Huygenstraat trok de karavaan door de Wipstrik naar het stadion. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button