Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Grote Kerk in april weer gedeeltelijk toegankelijk

Zwolle – Vanaf volgende week zaterdag is de Grote Kerk, ondanks de verbouwing die momenteel plaatsvindt, weer gedeeltelijk toegankelijk voor het publiek. Via het Noorderportaal aan de Grote Markt kunnen de boekenmarkt, het hoogkoor en de stiltekapel weer worden bezocht. De Grote Kerk is van dinsdag tot en met zaterdag, van elf uur s’ochtends tot vijf uur ’s middags, toegankelijk via de ingang aan de Grote Markt.

De verbouwing, onder leiding van Stichting Academiehuis en Van Hoogevest Architecten, verloopt tot nu toe volgens planning en wordt door HanzeBouw in samenwerking met Breman uitgevoerd. Tijdens het eerste deel zijn er verscheidene opgravingen gedaan, waaronder een grafkelder van familie Windesheim tot Schaap en de oude stadstimmerman Jan Hoonhorst.

De bouwplaats is, om veiligheidsredenen, helaas niet te bezichtigen. Geïnteresseerden worden via de social media-kanalen van de Stichting Academiehuis op de hoogte gehouden van de voortgang van de verbouwing. Naar verwachting is het resultaat van de verbouwing begin juni te aanschouwen.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button