Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Grote hightech-fabriek op de Hessenpoort groeit in coronatijd

Zwolle – In het voormalige logistieke centrum van vrachtwagenfabrikant Scania vestigde zich begin 2020 het bedrijf ALPLA. Het Oostenrijkse concern maakt met name verpakkingen. Om de CO2 uitstoot van vrachtwagens te reduceren is er gekozen voor een hightech-vestiging in de Overijsselse hoofdstad.

In totaal werken er 20.000 mensen voor het Oostenrijkse bedrijf. In Nederland zijn inmiddels vier vestigingen, waaronder eentje in Zwolle. ALPLA Nederland houdt zich bezig met innovatieve plastic verpakkingsoplossingen.

”We zijn hier in Zwolle neergestreken vlakbij een klant, waar we heel veel flessen voor maken. Het zijn medische flessen. Deze flessen maken we onder strenge regels.”, aldus Bertus Bos, Manager Operations. Dit jaar gaat Alpla Zwolle verder uitbreiden naar totaal zes productielijnen.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Hoi! Mijn naam is Vincent Corjanus. RTV Oost heeft mij geplaatst, namens de NOS, bij RTV Focus Zwolle om het team te komen versterken. Schrijven is voor mij hetzelfde als ademhalen. Of ik nou een achtergrondverhaal, een lied of een gedicht schrijf; het komt allemaal uit dezelfde bron. Als journalist deed ik interviews met o.a. Jules Deelder, Frank Boeijen en Barry Hay. Daarnaast ben ik dichter en singer-songwriter. Met mijn dichtbundels en poëtische popliedjes reis ik regelmatig stad en land af. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button