Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Grote drukte bij muziekoptredens in Zwolse huiskamers

Zwolle – Ondanks het wisselvallige weer liep zondag de huiskamer van de Knarrenhof in de wijk de AA-landen langzaam vol. Rond het middaguur stond de band Martin & The Old Cocks klaar in de huiskamer aan de Sloe. De Zwolse wethouder van cultuur, Monique Schuttenbeld, kon nog amper de huiskamer binnenkomen om de Zwolse editie van ‘Muziek bij de buren’ te openen.

Wethouder van cultuur, Monique Schuttenbeld, opent “Muziek bij de buren”

Na de officiële woorden klinken de eerste muzikale noten in de huiskamer van de Knarrenhof terwijl muziekliefhebbers buiten rechtsomkeert maken omdat er niemand meer naar binnen kan.

Muziekliefhebbers maken rechtsomkeert bij de propvolle huiskamer van de Knarrenhof

Muziek bij de buren

Tijdens ‘Muziek bij de buren’ vonden de optredens plaats in maar liefst 84 huiskamers verspreid door Zwolle. Tussen twaalf en vijf uur kon iedereen luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz en klassiek tot singer-songwriter en elektronische beats. De optredens waren vrij toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kon genieten van de Zwolse muzikaliteit en gastvrijheid.

Ook in Assendorp een bomvolle huiskamer

Ilse Horstman had haar knusse huiskamer veranderd in een mini-concertzaal. De voordeur van haar woning aan de Van Ittersumstraat in Assendorp stond wagenwijd open voor de buren en de muziekliefhebbers die iets minder dicht in de buurt woonden.

Tijdens het eerste concert om één uur waren er ruim 25 mensen naar het optreden van The Sunny Side gekomen. Een uur later kwamen de eerste mensen al weer binnenlopen voor het tweede optreden van het trio dat met zang, gitaar en saxofoon covers uit de Top 2000 speelde.

Wederom bleek een huiskamer te klein. Terwijl Ilse de reeds zittende gasten voorziet van een warm of koud drankje ontstaat er een opstopping van mensen in de gang die ook nog graag naar binnen willen. Ilse dirigeert nog een paar mensen in de richting van haar keuken, een aantal mensen gaat op de grond zitten en er moeten een paar blijven staan als de eerste tonen van ‘Don’t it make my brown eyes blue’ uit de saxofoon schallen.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button