112 nieuwsRegioStreeknieuwsVoorpagina

Zeer grote brand pluimveebedrijf Dalfsen

Zwolle- In Dalfsen is zaterdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken in een pluimveebedrijf. Dikke rookwolken waren vanuit Zwolle en Dedemsvaart te zien. De brandweer was met groot materieel ter plaatse. Ook is er een NL-alert uitgegaan. Er werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Niemand raakte gewond.

Rond vier uur rukten de brandweerkorpsen van Dalfsen en Nieuwleusen uit voor een brand in een boerderij aan de Veldhoeveweg in Dalfsen. Al snel bleek het te gaan om een zeer grote brand in een loods bij de boerderij. Ook de brandweerkorpsen van Zwolle, Ommen, Hasselt, Hattem, Heino, Deventer, Hardenberg, Steenwijk, Dedemsvaart, Balkbrug, Staphorst, Lemelerveld en Meppel werden opgeroepen om te assisteren bij de bestrijding van de brand.

Mestvergister

De brand woedde in een loods met voorraad voor een mestvergister. De boerderij, een schuur met 40.000 kippen en de biovergister werden lange tijd door de vlammen bedreigd. Uiteindelijk konden ze behouden blijven.

Volgens Richard Meijer, woordvoerder van de Veiligheidsregio is het vooral te danken aan de snelle inzet van de blusploegen uit Dalfsen en Nieuwleusen. Ook heeft de brandweer meetploegen ingezet om te meten of er gevaarlijke stoffen vrij zijn gekomen.

Rond kwart voor negen ’s avonds had de brandweer de brand onder controle. Hoe lang het nablussen gaat duren, is niet bekend. De afgebrande schuur wordt door kranen gesloopt.

Foto’s © Hugo Janssen

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button