112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Grote brand bij ROVA op Hessenpoort

Video © Hugo Janssen

Zwolle – Op de stortplaats van de ROVA bij de vergister heeft een grote brand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle. Niemand raakte gewond. Het ROVA-milieubrengstation is tot nader order gesloten.

Rond twaalf uur kreeg de brandweer een melding over een buitenbrand op het terrein van de ROVA aan de Steinfurtstraat op bedrijventerrein Hessenpoort. Al snel werd duidelijk dat het om een grotere brand ging. Zwarte rookwolken waren al van grote afstand te zien. De brandweer schaalde direct op naar middelbrand en vervolgens naar grote brand. Behalve de Zwolse brandweer werden ook de korpsen van Nieuwleusen, Hasselt en Hattem opgeroepen om te assisteren bij de bestrijding van de brand.

Rond de klok van één uur waren er geen vlammen meer te zien. Ook was de ergste rook al weer verdwenen. De brandweer heeft een hoogwerker ingezet om de brand van boven af te kunnen bestrijden. Een kwartier later was de brand helemaal geblust.

Snelle reactie

De brand was ontstaan in een koolstoffilter van de vergistingsinstallatie. De installatie was buiten bedrijf, ook bevatte het geen bio-gas. “Erger kon worden voorkomen dankzij de snelle ontdekking van de brand en onze eerste bluswagen was daardoor snel ter plekke,” aldus woordvoerder Richard Meijer van de Veiligheidsregio IJsselland.

Foto’s © Hugo Janssen

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren