Kunst & CultuurNieuws uit ZwollePodcastsVoorpagina

Grootste muurschildering met luchtzuiverende verf bij Stadkamer in Zwolle

Stadkamer plant een bos!

Binnenkort zie je een bijzondere en grote muurschildering op de muur bij cultuurinstelling Stadkamer in Zwolle. In het kader van Trotse Muren wordt de betonnen muur van circa 9 meter hoog en 5 meter breed bij Stadkamer opgevrolijkt én verduurzaamd. Speciaal voor dit project wordt namelijk gebruik gemaakt van KNOxOUT luchtzuiverende verf. De schildering heeft een oppervlakte van 48 m² en kan daarmee eenzelfde hoeveelheid lucht zuiveren van stikstof oxiden als ongeveer

50 volwassen bomen. Niet eerder werd in Zwolle voor deze oplossing gekozen op een muur van deze omvang van een openbaar gebouw. Landelijk kennen we meer van deze projecten, maar niet eerder werd deze luchtzuiverende verf gebruikt.

Muurschildering van bloemen en vogels

De muurschildering bestaat uit bloemen en vogels. Een thema dat mooi aansluit bij Tuinkamer, het vernieuwde dakterras van Stadkamer. Een heerlijke groene oase middenin de stad waar bezoekers terecht kunnen om te leren over de natuur en duurzaamheid. Het is een plek voor ontmoeting, een goed gesprek en je kunt er genieten van een lekkere kop thee van onze zelfgekweekte kruiden. Kunstenares Lonneke van Zutphen van Studio Steengoed maakt de muurschildering en vertelt: “Stadkamer is een heel veelzijdige plek waar de bezoekers groeien en bloeien op cultureel vlak. Dat hoop ik met deze variatie aan bloemen te laten zien op de gevel.” Astrid Vrolijk-de Mooij, directeur-bestuurder van Stadkamer: “Ik kijk uit naar het eindresultaat. Het beschilderen van de muur geeft een kunstzinnige uitstraling aan het gebouw.”

Wil je zien hoe het werk vordert of wil je straks het eindresultaat zien? Kom dan naar Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1a in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button