Nieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Grootste kerstboom ter wereld’ Gerbrandytoren gaat voor de 19e keer aan

Zwolle – De Grootste Kerstboom ter wereld in IJsselstein gaat ook dit jaar weer aan. De lampjes in de Gerbrandytoren worden op zaterdag 10 december aangedaan. De 366 meter hoge zendtoren is dan voor de negentiende keer voorzien van kerstverlichting. De zichtbaarheid is verbeterd nadat vorig jaar nieuwe verlichting is geïnstalleerd. De 120 ledlampen zijn voorzien van een sterkere behuizing, nieuwe stekkers en een verbeterde optiek. In de wijde omtrek van IJsselstein zal de Grootste Kerstboom ter wereld te zien zijn.

Voorzitter Mieke Kromwijk van de stichting Grootste Kerstboom is blij dat de boom voor de 19e keer aan gaat:

“De Grootste Kerstboom hóórt bij Kerst. We zijn blij dat we deze traditie in ere kunnen houden dankzij bijna 3000 donateurs, de Vrienden van de Grootste Kerstboom en onze sponsoren.”

Schijnwerpers

Nieuw is dat de witte voet van de mast dit keer in de schijnwerpers wordt gezet. Vorig jaar kon dit nog niet, omdat de oude verlichting het had begeven. De nieuwe schijnwerpers zijn, net als de lampen in de mast, met een computer te bedienen. Dat zorgt ongetwijfeld voor een fraai gezicht als op zaterdag 10 december de lampen worden ontstoken en de boom opnieuw ‘danst’ op een kersthit.

Sky Radio

De grootste kerstboom wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer masteigenaar Alticom en Sky Radio. Het ontstekingsevenement op zaterdag 10 december vindt ook dit jaar plaats op het Podiumterrein. Het programma begint om 19.00 uur en de ontsteking is om 20.00 uur. De lichtjes blijven tot begin januari branden.

www.degrootstekerstboom.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button