Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Grootste hitte na dinsdag van de baan in regio

Zwolle – De voorspelde hittegolf zal waarschijnlijk alleen gelden voor de zuidelijke helft van Nederland. In onze regionen brengt vanaf woensdag een noordelijke stroming koelere lucht binnen waardoor de maxima een stuk minder hoog gaan uitvallen. Ook sluit Raymond Klaassen
van Weerplaza in de kustprovincies lage bewolking niet uit waardoor het weerbeeld daar grijzer wordt.

In het zuiden van het land blijft het wel zomers warm en is de kans op een regionale hittegolf onverminderd groot. In de noordelijke helft van het land en waarschijnlijk ook in het midden blijft de temperatuur ruim onder 25 graden vanaf woensdag.

35 tot 40 graden Duitsland en Frankrijk

In het zuiden van Duitsland en in Frankrijk wordt het wel erg heet en staan de juni-temperatuurrecords onder druk later deze week. Daar kan de temperatuur oplopen naar 35 tot 40 graden en in stedelijke gebieden mogelijk nog hoger.

In een groot deel van het land is momenteel nog het Nationale Hitteplan van kracht. Vanwege de hitte is er ook een code geel van kracht. De zonkracht is deze dagen 7 tot 8. Dit geldt zowel voor het noorden als zuiden van het land. De zonkracht is namelijk niet afhankelijk van de temperatuur maar van de doorlaatbaarheid van de atmosfeer. Wolkenvelden temperen de zonkracht wel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button