EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Grootste deel Zwolle nog dit jaar aangesloten op snel internet

Zwolle – Met het aantal kilometers glasvezel dat KPN tot nu toe in Zwolle heeft aangelegd kun je bijna van Zwolle naar Parijs. Sinds de start van het project begin 2019 is er 475 kilometer glasvezel de grond in gegaan en 384 kilometer in de stad gegraven. Volgens de planning kan heel Zwolle nog voor het einde dit jaar profiteren van snel internet. Gelukkig is de vorst weer uit de grond, want het werk heeft de afgelopen weken stil gelegen.

KPN startte in februari 2019 met de aanleg. Het project omvat circa 52.000 adressen, waar er op dit moment al bijna 28.000 zijn aangesloten. De wijken Zwolle noord (Diezerpoort), Holtenbroek, Aa-landen, Wipstrik, Ittersum, Schelle, Berkum en Westenholte zijn inmiddels afgerond. De binnenstad is nu aan de beurt.

Regiodirecteur Jeroen van der Jagt: “Het is fijn werken in Zwolle. De uitrol van glasvezel is een gigantisch project, want elke straat in de gemeente moet open met zo min mogelijk overlast voor de inwoners. Dan heb je vertrouwen en goede afspraken nodig met de gemeente en die zijn er. De grootste uitdaging ligt nog voor ons en dat is de uitrol in de binnenstad. De komende periode zullen de inwoners helaas af en toe wat overlast ervaren door wegafzettingen en omleidingen. We gaan ons uiterste best doen om het voor de winkeliers te minimaliseren. Daarbij houden we rekening met het bijzondere straatwerk in de binnenstad met de gedenkstenen. Alles moet er straks weer piekfijn bij liggen. Een pluspunt voor ons is dat we in Zwolle op veertig centimeter diepte kunnen uitrollen. Dat komt de snelheid ten goede.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button