Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Grootste collectie ‘big box PC games’ te bekijken in Zwolle

Het Bonami SpelComputer Museum aan de Ossenkamp stelt ’s werelds grootste collectie big box PC games tentoon. De enorme collectie is afkomstig van verzamelaar Anne Bras, bij gameliefhebbers beter bekend als de PC-King.

Anne Bras mocht eerder deze maand een bijzonder certificaat in ontvangst nemen van het Guinness World Records voor de ‘Largest collection of boxed PC games’. De collectie van 1.832 computerspellen kan nu bekeken worden in het Zwolse museum

Bezoekers kunnen niet alleen kijken naar de rijk gedecoreerde gamedozen, een deel van de spellen zijn ook daadwerkelijk speelbaar voor het publiek.

Voor het jaar 2000 werden computerspellen standaard verkocht in ‘big boxes’. Grote kartonnen verpakkingen dikwijls rijk gedecoreerd en voorzien van posters of andere extra’s. Naderhand werden PC games op DVD uitgebracht om ruimte in de schappen te besparen. Tegenwoordig worden veel spellen digitaal aangeschaft.

Voor Anne gaat er echter niets boven een echte boxed PC game. De jarenlange ambitie om wereldrecord houder te worden heeft zich terugbetaald. In 2017 deed Anne een poging om record houder te worden van ’s werelds grootste collectie boxed PC games. Na de officiële telling van Guinness World Records in juni dat jaar zijn er twee lange jaren voorbij gegaan, maar sinds deze maand mag Anne Bras zich officieel ’s werelds grootste verzamelaar van big box PC games noemen.

John Groenewold, eigenaar van het Bonami SpelComputer Museum: “Wij zijn bijzonder trots om deze unieke verzameling aan onze bezoekers te mogen tonen. Het is een indrukwekkende collectie die in ons museum goed tot zijn recht komt. Als museum vinden wij het belangrijk dat onze bezoekers niet alleen kunnen kijken, maar ook kunnen ervaren, want ervaren is het leren voor de toekomst. Gelukkig dacht Anne hier precies hetzelfde over en dus hebben we het mogelijk gemaakt om een deel van de PC games vrij bespeelbaar op te stellen.”

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button