Life StyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Grootse trouwerij Tweede Kamer-lid in gerestaureerde Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Zwolle – In Academiehuis de Grote Kerk in Zwolle is vandaag ChristenUnie Tweede Kamer-lid Don Ceder in het huwelijk getreden. Als rasechte Amsterdammer die opgegroeide in de Bijlmer gaf hij zaterdag het jawoord aan zijn Rotterdamse Christine. “Grappig dat de trouw locatie op neutraal terrein is tussen Rotterdam en Amsterdam”, tweet de Zwolse ChristenUnie wethouder Michiel van Willigen die bij de feestelijke dag aanwezig was.

De trouwerij vond plaats in het midden van de Academiehuis Grote Kerk onder toeziend oog van Aardsengel Michaël. Het Academiehuis is één van de officiële trouwlocaties in Zwolle. Het maakt het extra bijzonder dat de kerk weer straalt en zich in volle glorie laat zien na een restauratie van meer dan twee jaar.

Don Ceder is lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie en behartigt onder andere de portefeuilles Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jeugdzorg, Digitale Zaken, Buitenlandse Zaken en Asiel en migratie. Daarvoor was hij advocaat in Amsterdam, vooral bekend geworden vanwege zijn strijd tegen malafide incassobureaus. Ceder heeft een Surinaamse vader en een Ghanese moeder en groeide op in de Amsterdamse Bijlmermeer. Vanaf zijn zeventiende studeerde hij rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hij haalde de graad Master of Laws in 2013. Ceder is lid van de Safe Haven Church, dat voorheen tot het kerkgenootschap Victory Outreach behoorde, en speelde in 2018 in de rol van discipel mee in The Passion. In 2020 heeft Ceder een plaats verdiend in de MIPAD-lijst van invloedrijkste personen jonger dan 40 van Afrikaanse komaf.

Gerelateerde artikelen

Back to top button