Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Groot Oranjeplein in Zwolle voor EK achtste finale

Zwolle – Hendrik Karabagias, horecaondernemer en eigenaar van onder andere tapasrestaurant Las Rosas, heeft via zijn sociale media kanalen aangekondigd dat er een groot Oranjeplein komt in Zwolle. Tijdens de achtste finale van het EK Voetbal zal er een gigantisch scherm van 30m2 geplaatst worden. Het Oranjeplein van Zwolle moet komen op het Rodetorenplein.

“Kom en schreeuw Oranje naar de halve finale! Tijdens de 8e finale hebben wij weer een groot scherm… deze keer 30m2 groot!! Trek je oranje kleding uit de kast en kom op tijd… vol is vol!” schreef Karabagias op Facebook en Instagram.

Hoge uitzendrechten

Tot nu toe waren er geen buitenschermen in Zwolle voor het EK. Dit kwam doordat de uitzendrechten van Videma te hoog waren. Echter, de NOS en de NPO kondigden afgelopen week aan dat ze de tarieven met 75% verlagen, waardoor Karabagias besloot om een groot scherm te regelen.

Rodetorenplein

Het grote scherm zal geplaatst worden tegen de rand van het stadsstrand, gericht op het Rodetorenplein. Dit plein was in juli 2019 ook al het toneel van een groot evenement, toen honderden Oranjefans zich daar verzamelden om de WK-finale voor vrouwen tussen USA en Nederland te volgen. Helaas verloor Nederland toen van het team van de Verenigde Staten.

Of het Oranjeplein daadwerkelijk doorgaat, is nog even afwachten. De gemeente moet de vergunning nog afgeven. Zodra deze verleend is, kan het feest doorgaan.

In beeld: Eervol applaus voor Oranjeleeuwinnen op Rodetorenplein

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren