EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Groot onderzoek naar winkelgebieden in Oost-Nederland

Zwolle – Waar doen inwoners uit Oost-Nederland hun boodschappen en waar winkelen ze. En hoe aantrekkelijk vinden ze hun winkelcentra? Dat moet blijken uit een koopstromenonderzoek dat in oktober start in Zwolle en 60 andere gemeenten in Oost-Nederland.

Online winkelen

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Er worden steeds mee aankopen online gedaan en in de stad staan winkels leeg. Ook sluiten steeds meer winkelpanden om plaats te maken voor horeca. Blijven de centra aantrekkelijk voor het publiek? Dat willen Zwolle en 60 van haar buurgemeenten weten.  Daarom start er deze maand een nieuw koopstromenonderzoek naar het koopgedrag van inwoners. Met de resultaten moet een toekomstige koers worden uitzetgezet om binnensteden en dorpscentra aantrekkelijk te houden.

Deelnemen

In november krijgen willekeurig geselecteerde huishoudens, onder meer in Zwolle,  per post een uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst online invullen.

In maart worden de resultaten van het Koopstromenonderzoek Oost Nederland 2019 gepubliceerd. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I & O Research. Het laatste koopstromenonderzoek dateert van 2015.

Koopstromenonderzoek

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren