Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Groot 3D-geprint blauw hart op bordes gemeentehuis Zwolle

Zwolle – Sinds kort staat een groot blauw hart op het bordes van het stadhuis, als onderdeel van de campagne “Hart voor de Stad, Hart voor Elkaar. Deze campagne benadrukt de verbondenheid en saamhorigheid van de inwoners van Zwolle. “Het is ook een knipoog naar de blauwvinger geschiedenis,” aldus woordvoerder Marlijn van der Sar van de gemeente Zwolle. Eerder was het blauwe hart al te zien voor het TAK-college. Tijdens de Halve Marathon werd het hart veelvuldig omarmd en gebruikt als selfie-hotspot.

Foto © rtvfocuszwolle

Zwolle is gemoedelijk en hecht

Zwollenaren hebben een bijzondere band met hun stad. Met meer dan 130.000 inwoners voelt Zwolle nog steeds gemoedelijk en hecht aan.  ‘We kijken naar elkaar om. Staan open voor nieuwe ideeën. En zoeken anderen op om samen het beste uit elke situatie te halen. Dat geldt voor onze studenten, ondernemers, kunstenaars, vrijwilligers… Het hart voor Zwolle is groot, het is tijd om dat aan heel Nederland te laten zien.’ aldus Marketing Oost.

Het doel van “Hart voor de Stad, Hart voor Elkaar” is om deze positieve eigenschappen breed uit te dragen, zowel binnen Zwolle als daarbuiten. De campagne bestaat onder andere uit vier video’s over Hartstad Zwolle en een billboardcampagne die eerder dit jaar langs de belangrijkste verkeersaders van Zwolle te zien was, met beelden van de stad en haar inwoners.

Foto © rtvfocuszwolle

Het blauwe hart

Het nieuwe blauwe hart is ontworpen en gemaakt door het  Zwolse reclamebureau ViesRood en Fiberneering uit Zwolle. Dit laatste bedrijf houdt zich met name bezig met 3D Printing en heeft bijvoorbeeld ook de gekleurde dobbers gemaakt in de stadsgracht.

Het opvallende kunstwerk, van Zwolse makelij,  zal een reis door de stad maken en bij diverse evenementen verschijnen. Zo was het blauwe hart al te zien bij de halve marathon van Zwolle, voor het TAK College aan de Luttenbergstraat, wat mooie taferelen opleverde van mensen die het blauwe hart omarmden. Dit jaar staan ook bezoeken gepland aan evenementen zoals Symphonica in Stadshagen en de Bruisweken. De tour wordt in december afgesloten. Waar precies, dat laten de makers nog even geheim.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FIBERNEERING (@fiberneering)

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren