Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Sloop IJsselhallen start februari: spanten moderne hal met sloopkraan verwijderen

750 woningen

Zwolle – De sloop van de IJsselhallen begint in februari 2024 en duurt tot september 2024. Dat heeft de gemeente Zwolle bekendgemaakt. De sloop is nodig om plaats te maken voor de Nieuwe Veemarkt, een nieuwe woonwijk met 750 woningen. De gemeente wil de materialen uit de sloop zo veel mogelijk hergebruiken op een circulaire manier.

Bogenhal

De IJsselhallen bestaan uit de monumentale Bogenhal en de moderne hallen. Alleen de moderne hallen worden gesloopt. De Bogenhal blijft behouden en krijgt een nieuwe functie: een hotspot in de Nieuwe Veemarkt die zorgt voor reuring, ontmoeting en ondernemen. Net zoals vroeger op de veemarkt. Toekomstige gebruikers van de Bogenhal kunnen bijvoorbeeld kunstenaars, ondernemers en makers zijn die activiteiten uitvoeren op het gebied van circulaire economie.

Spanten van de moderne hallen verwijderen met sloopkranen

De aannemer gaat met sloopkranen de grote spanten van de moderne hallen verwijderen en opslaan op het parkeerterrein. Daarna worden de materialen zoveel mogelijk opnieuw gebruikt voor andere projecten in de regio. De gemeente Zwolle wil met de sloop van de IJsselhallen ruimte creëren voor de Nieuwe Veemarkt, de nieuwste stadsbuurt van Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button