Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

GroenLinks Zwolle: ‘Schort uitbreiding Lelystad Airport op’

Partij roept op om internetconsultatie in te vullen

Zwolle – GroenLinks Zwolle roept de inwoners van Zwolle op om een officiële reactie in te dienen tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Dit kan tot 2 november aanstaande.” Geluidsoverlast en luchtvervuiling passen niet in het beeld dat wij hebben van een gezonde en schone toekomst. Dit is dé kans om te laten weten dat de overheid het besluit over Vliegveld Lelystad moet opschorten en eerst ‘het huiswerk’ over moet doen.”, aldus de partij.

Standpunt GroenLinks

GroenLinks is tegen de uitbreiding van Vliegveld Lelystad. Het Rijk heeft deze uitbreiding besloten omdat Schiphol overbelast wordt met vliegverkeer. GroenLinks wil dit probleem oplossen door het aantal vluchten boven Nederland te begrenzen en een eerlijkere prijs te berekenen voor vliegtickets. Dat beperkt overlast voor mensen en de belasting van natuur en milieu. Bereken de milieuschade door in de prijs. En biedt ook alternatieven aan zoals betere internationale snelle trein-verbindingen. Zolang het besluit om Vliegveld Lelystad uit te breiden niet wordt teruggedraaid, denkt GroenLinks mee over het terugdringen van de overlast.

Woongenot onder druk

“De uitbreiding gaat grote gevolgen hebben voor mensen en dieren in de wijde omgeving: niet alleen inwoners van Zwolle, met name Stadshagen en Westenholte, maar ook van Kampen, Dronten, Kampen, Harderwijk en tal van dorpen op de kop van de Veluwe, in de polder en in de IJsseldelta. De natuurgebieden op de Veluwe, in het Vechtdal, op de Sallandse Heuvelrug en in de Weerribben-Wieden – ze zullen allemaal te maken krijgen met luchtvervuiling en geluidsoverlast. Daarom willen we de vliegroutes zo bijgesteld zien dat zowel mens (geluidsoverlast), als milieu (o.a. fijnstof) en natuur (verstoring) zo min mogelijk belast worden. Boven Zwolle accepteren we geen extra geluidsoverlast: er zal hoger gevlogen moeten worden dan in de plannen is berekend.”, zo laat de partij weten.

Ze roept dan ook op om te reageren via het formulier op de internetconsultatiesite van de rijksoverheid. Een voorbeeldtekst is te vinden op de website van GroenLinks Zwolle.

Internetconsultatie

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button