Natuur & Duurzaam

GroenLinks wil parkje, geen parkeren achter stadhuis

Zwolle – Een groene leefomgeving heeft positieve effecten op de gezondheid en op de leefomgeving. Zoveel is duidelijk uit wetenschappelijk onderzoek. De visie op de binnenstad 2030 is ook heel duidelijk: “Er is een verbod op gemotoriseerd vervoer, parkeren is geen issue meer”. Pal achter het stadhuis bevindt zich de enige parkeerplaats in hartje binnenstad. GroenLinks pleit komende maandag in de gemeenteraad voor een parkje op deze plek. Een parkje met veel groen, speelgelegenheid voor kinderen en ruimte voor water na het vallen van veel neerslag.

GroenLinks vindt dat de gemeente het voortouw moet nemen in het autovrij maken van de binnenstad. Volgens de partij getuigt het van stijl als de gemeente de eerste is die kan laten zien dat autovrij écht kan. Raadslid Remko de Paus: “De gemeente kan de gebruikers en bezoekers van het stadhuis helpen door leenfietsen en bijvoorbeeld de fietstaxi, vanaf de rand van de binnenstad aan te bieden. Door hartje centrum stenen te vervangen door groen (‘steenbreek’) maak je de stad een stuk mooier en levendiger. Van een plek om zo snel mogelijk doorheen te lopen naar een plek om naar toe te komen! Een duurzame publiekstrekker van jewelste, dat kan de binnenstad goed gebruiken.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button