Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

GroenLinks wil ganzenfamilie bij Blaloweg verhuizen naar veilige plek

Zwolle – De raadsfractie van GroenLinks is geschrokken van de berichtgeving in de media over de vele aanrijdingen met ganzen aan de Katerdijk en Blaloweg. Raadslid Eildert Noorda en burgerraadslid Simone Boshove stellen daarom schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

“Wij hebben vernomen dat in de afgelopen drie maanden zeker acht ganzen zijn doodgereden aan de Blaloweg. De voorzitter van de Dierenambulance Zwolle geeft aan al eerder aan de bel te hebben getrokken bij de gemeente, maar tot nu toe is er nog geen oplossing gevonden,” aldus Noorda.

tekst gaat verder onder de foto

GroenLinks vindt het belangrijk dat er een diervriendelijke oplossing wordt gevonden, bijvoorbeeld door de groep ganzen te verplaatsen naar een andere locatie. Noorda en Boshove vragen het college dan ook dit in overweging te nemen. Daarnaast vragen zij op welke termijn er actie ondernomen gaat worden. “Wij maken ons zorgen over het dierenwelzijn en de verkeersveiligheid.

Naast dat er nu regelmatig ganzen verongelukken, is de huidige situatie ook erg gevaarlijk voor automobilisten en ander verkeer. Het is wat ons betreft noodzaak dat er zo snel mogelijk een diervriendelijke oplossing komt,” aldus Boshove.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button