Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

GroenLinks wil einde maken aan oplaten van ballonnen in Zwolle

Zwolle – De gemeenteraadsfractie van GroenLinks wil dat er dit jaar nog gestopt wordt met het oplaten van ballonnen in Zwolle. Steeds meer gemeenten staan het oplaten van ballonnen niet langer toe. Eind dit jaar is het al onmogelijk geworden in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

In 2014 gaf het Zwolse stadsbestuur aan het gebruik van ballonnen bij feestelijkheden te willen ontmoedigen. GroenLinks is benieuwd naar het effect van dit beleid. In praktijk worden er nog regelmatig ballonnen opgelaten in Zwolle. Om die reden wil de partij dat het college een verbod gaat voorbereiden.

Ballonnenschaamte

“Feestjes moeten in Zwolle vooral gevierd blijven worden. Maar door ballonnen op te laten, komt er overal plastic in het milieu. En de lol is er snel af, als je jezelf realiseert dat er vogels en vissen door zullen sterven. Er zijn genoeg leuke alternatieven te bedenken,” zegt raadslid Remko de Paus. “Laten we nu ook in Zwolle stoppen met het oplaten van ballonnen. Wat mij betreft wordt ballonnenschaamte hét woord van 2019!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button