Nieuws uit ZwolleVoorpagina

GroenLinks presenteert twee wethouderskandidaten

Zwolle – GroenLinks Zwolle presenteerde zondag 6 mei met trots haar twee wethouderskandidaten Monique Schuttenbeld en Klaas Sloots. Fractievoorzitter Sylvana Rikkert is ontzettend blij met deze topkandidaten: “Met Monique en Klaas halen we twee stevige bestuurders in huis die de stad Zwolle goed kennen. Beiden hebben een eigen profiel. Ze brengen nieuw elan in het college en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan voor de stad. Daarbij ben ik er ook bijzonder trots op om met Monique een getalenteerde vrouw aan het college toe te kunnen voegen. Samen met de fractie hebben we straks een prachtig team staan”.

Monique Schuttenbeld (55) kent de stad goed. Ze woont al 30 jaar in Zwolle. Monique Schuttenbeld: “Het is een enorme eer om mij straks als GroenLinks bestuurder voor deze prachtige stad in te mogen zetten. Ik heb er ontzettend veel zin in”. Monique is van oorsprong bouwkundige en met haar technische achtergrond werkt ze al lange tijd als procesmanager in het ruimtelijk domein. Daarnaast heeft ze veel affiniteit met kunst en cultuur. Haar belangrijkste drijfveren zijn een gezonde ontwikkeling voor Zwolle, eerlijke politiek bedrijven en de kloof tussen arm en rijk verkleinen. Ze wil graag dat onze stad straks op een duurzame manier groeit met behoud van ruimtelijke kwaliteit en identiteit en waarin iedereen zich thuis voelt. Monique heeft een partner en is moeder van een zoon.

Klaas Sloots (47) heeft een partner en vier kinderen die alle vier geboren en opgegroeid zijn in Zwolle. Hij kent de stad op zijn duimpje, omdat hij heeft gewerkt als recherchechef en wijkteamchef Zwolle Noord bij de politie. Klaas heeft ruime ervaring in diverse bestuursfuncties. Hij zat onder meer vier jaar in het landelijk bestuur van GroenLinks en werkte in de afgelopen vijf jaar voor werkgevers- en werknemersbesturen in de bouwnijverheid. Door zijn ervaring als gemeentesecretaris is Klaas goed op de hoogte van de processen binnen de gemeente. Klaas Sloots: “ ik vind het eervol en een uitdaging om als kandidaatwethouder voor GroenLinks een bijdrage te kunnen leveren aan een duurzaam, groen en sociaal Zwolle”. Klaas heeft 21 jaar in Zwolle gewoond en is sinds kort woonachtig in Ommen. Voor zijn functie zal hij terugverhuizen naar de stad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button