Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieProvinciale Staten verkiezingen 2015Voorpagina

GroenLinks partijleider van Ojik maakte kennis met Zwolle

GroenLinks partijleider Bram van Ojik en lijsttrekker Janet Duursma op bezoek in Zwolle
Op zaterdag 28 februari kwam, in het kader van de komende Provinciale Statenverkiezingen, GroenLinks partijleider Bram van Ojik naar Zwolle. Hij werd vergezeld door Janet Duursma, lijsttrekker van GroenLinks in Overijssel en door een schare GroenLinks leden uit Overijssel. Bram arriveerde per fietstaxi om 11.30 bij Coffee United aan de Luttekestraat. Daar kreeg hij van Roel Kiers uitleg over de Zwolse Pepermunt, een initiatief van de actieve groep ‘kantelaars’ in Zwolle.
Bram van Ojik en Janet Duursma waren zeer geïnteresseerd in de kantelbeweging, zoals die nu in Zwolle vorm krijgt. Nederland kantelt en Zwolle kantelt mee. Het moet snel anders op het gebied van duurzaamheid, energie, in het onderwijs en de gezondheidszorg. De beweging zoekt vernieuwers, veranderaars, dwarse denkers en frisse kijkers. Roel Kiers is een zo´n frisse kantelaar en hij gaf Bram en Janet enthousiast uitleg over de Zwolse initiatieven en over de lokale munt, de Pepermunt, die is opgezet door ‘kantelaars’ met behulp van subsidie van de provincie.
Na een een goed gesprek en een evenzo goede kop koffie liep het gezelschap de binnenstad van Zwolle in om daar in gesprek te gaan met de Overijsselse kiezers. Met nog een korte tussenstop bij een marktkraam voor biologische groenten, liep de groep richting de Stadkamer (de bibliotheek) in de binnenstad.
Hier was een dialoog met met Wilfred Bosch, adviseur van I-workspace. De bibliotheek in de Diezerstraat gaat bovendien verhuizen en verlaat daarmee het centrum. Bovendien zijn door het college van B&W voorstellen gedaan om de drie wijkbibliotheken te sluiten. De GroenLinks delegatie pleitte nadrukkelijk tegen deze bezuinigingen en vindt het belangrijk dat de bibliotheek, ook in de wijken, gemakkelijk bereikbaar blijft voor alle Zwollenaren, en navenant voor die vele plaatsen in de provincie waar dit speelt.
Meer informatie over GroenLinks Overijssel is te vinden op overijssel.groenlinks.nl.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren