Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

GroenLinks- fractie draagt Anja Roelfs voor als nieuwe wethouder

Zwolle – Vorige maand maakte GroenLinks-wethouder Monique Schuttenbeld bekend dat zij voor het zomerreces stopt als wethouder in Zwolle. Met het vertrek van Monique is GroenLinks op zoek gegaan naar een waardige en overtuigende vervanger. De fractie van GroenLinks is blij om Anja Roelfs voor te kunnen dragen als nieuwe wethouder, laat ze weten op de website van de partij.

Onderwijs achtergrond

Anja werd in 2017 actief bij GroenLinks Zwolle. Eerst als burgerraadslid en in 2020 als raadslid. Bij de verkiezingen van 2022 was Anja lijsttrekker voor GroenLinks Zwolle en sindsdien is zij fractievoorzitter van de GroenLinks-fractie met zeven gemeenteraadsleden. Anja heeft 19 jaar als docent aardrijkskunde gewerkt en vervolgde haar loopbaan in het onderwijs als schoolleider. Sinds 2023 is Anja werkzaam als senior inspecteur voor de sector speciaal onderwijs bij de onderwijsinspectie.

Wonen, financiën en mobiliteit

Anja heeft zich de afgelopen jaren als woordvoerder voor veel verschillende portefeuilles van de Zwolse gemeenteraad ingezet. Zo voerde ze onder andere de debatten over wonen, financiën en mobiliteit, en weet daardoor goed wat er in Zwolle speelt. Anja kijkt ernaar uit om als wethouder aan de slag te gaan: “Ik ga me graag inzetten om bij te dragen aan de brede welvaart van Zwolle en kijk uit naar de samenwerking met alle betrokkenen”, aldus Anja.

Anja is een kundig politicus, kent de stad en het coalitieakkoord als geen ander en is bovenal een geweldig mens. Patrick Pelman, Vice-fractievoorzitter

 

Vice-fractievoorzitter Patrick Pelman: “Ik ben blij dat de hele fractie unaniem achter de voordracht van Anja staat. Anja is een kundig politicus, kent de stad en het coalitieakkoord als geen ander en is bovenal een geweldig mens.”

Met het doorschuiven van Anja komt de plek van fractievoorzitter binnen de fractie van GroenLinks vrij. Vice-fractievoorzitter Patrick Pelman zal haar positie overnemen. Voor Patrick geen onbekende positie. Van 2020-2022 was hij ook al fractievoorzitter van de Zwolse GroenLinks-fractie.

 

Bron
GroenLinks

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren