KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

GroenLinks doet oproep voor nominaties Groene Prijs

Zwolle – Dit jaar rijkt GroenLinks Zwolle de Groene Prijs voor de 27e keer uit.
Een prijs die aansluit bij de kernwaarde van de partij: ‘Maak Zwolle groener en duurzamer’. Nominaties voor de deze prijs kunnen t/m zondag 19 februari worden aangemeld.

GroenLinks wil van Zwolle een groenere stad maken en staat daarin niet alleen. Veel initiatieven in de stad dragen bij aan het vergroenen van Zwolle. Via de Groene Prijs zet de partoij jaarlijks één ervan in het zonnetje. Een prijs bedoeld voor aanmoediging, volhardendheid of als blijk voor bewezen diensten. Iedereen kan kandidaten nomineren voor deze onderscheiding.

De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. GroenLinks kent de prijs toe aan personen, organisaties of bedrijven die zich op een speciale manier inzetten voor natuur en milieu. Én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.

Wie iemand wil opgeven die de Groene Prijs verdient, kan een e-mail sturen naar info@groenlinkszwolle.nl met de naam van de kandidaat en een korte motivatie voor de nominatie.

De jury bestaat uit oud-prijswinnaars aangevuld met twee fractieleden. Zij bepaalt aan wie van de aangedragen nominaties de Groene Prijs dit jaar toekomt.

Vorig jaar is de prijs in de wacht gesleept door Bert Pierik, beheerder van Begraafplaats Bergklooster. In 2021 was Joke Wierenga van Tuinderij De Spoolderberg de winnaar. In 2020 won Vrijwillig Landschap Onderhoud de Groene Prijs.

Gerelateerde artikelen

Back to top button