Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieProvinciale Staten verkiezingen 2015Voorpagina

GroenLinks Bram van Ojik doet rondje Zwolle

Op zaterdag 28 februari komt, in het kader van de komende Provinciale Statenverkiezingen, GroenLinks partijleider Bram van Ojik naar Zwolle. Hij wordt vergezeld door Janet Duursma, de lijsttrekker van GroenLinks Overijssel en door GroenLinks leden uit Overijssel.

Bram komt om 11.30 uur aan met de fietstaxi bij Coffee United aan de Luttekestraat. Daar krijgt hij van Roel Kiers uitleg over de Zwolse Pepermunt, een initiatief van de actieve groep ‘kantelaars’ in Zwolle. Na deze uitleg willen Bram en Janet in de binnenstad graag de Zwolse burger ontmoeten.

Nederland kantelt en Zwolle kantelt mee. ‘Nederland moet kantelen’ is de stelling van professor en activist Jan Rotmans. Het moet snel anders op het gebied van duurzaamheid, in het onderwijs en de gezondheidszorg. Hij zoekt vernieuwers, veranderaars, dwarse denkers en frisse kijkers. Roel Kiers is een van de Zwolse ‘kantelaars’ en hij gaat Bram en Janet uitleg geven over de Zwolse initiatieven.

Zwolse Pepermunt

Er is sinds kort een lokale munt, de Pepermunt (www.zwolsepepermunt.nl), die is opgezet door ‘kantelaars’ met behulp van subsidie van de provincie. Coffee United is een van de eerste ondernemers die meedoet.

Vanaf Coffee United gaat Bram van Ojik via de Grote Markt en de Diezerstraat naar de bibliotheek (Stadkamer) in Zwolle, waar hij rond 12.30 uur in gesprek gaat met Wilfred Bosch, adviseur van I-workspace. Onderweg gaan hij en Janet in gesprek met mensen op straat over het belang van de

Bibliotheek

De bibliotheek in de Diezerstraat gaat verhuizen en verlaat daarmee het centrum. Er zijn in het kader van bezuinigingen door het college van B&W voorstellen gedaan om de drie wijkbibliotheken te sluiten. GroenLinks is tegen deze bezuinigingen en vindt het belangrijk dat de bibliotheek gemakkelijk bereikbaar blijft voor alle Zwollenaren. Dit soort bezuinigingen speelt op veel meer plaatsen in de provincie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button