BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Groen sein voor spooraanpassingen Zwolle; treinen kunnen weer rijden

Zondagavond 23:00 uur sporen in Zwolle weer geschikt voor treinverkeer

Zwolle – Zestien dagen heeft het geduurd, de buitendienststelling van station Zwolle. Zojuist is groen sein gegeven. Alles is klaar, getest en veilig bevonden. Vanaf zondagavond 23:00 uur zijn de sporen in Zwolle weer geschikt voor treinverkeer. Tijdens de ’16-daagse’ buitendienststelling is gewerkt aan sporen, bovenleiding, treinbeveiliging en perrons.

Foto: ©Peter Denekamp – Een laatste check voor de openstelling van het spoor bij station Zwolle.

Enschede – Zwolle

Het verbeteren van de sporen bij Zwolle levert direct resultaat op voor reizigers. Bijvoorbeeld door de sporen eenvoudiger te maken loopt het treinverkeer soepeler en is er minder kans op hinder van spoedreparaties. Het aanpassen van de perrons zorgt ervoor dat de intercity Enschede-Zwolle nu echt kan gaan rijden. De testritten starten al in juli en de dienst start op 27 augustus.

60.000 reizigers uit 8 richtingen

De 16-daagse van Zwolle die als eerste stap moet worden gezien in het plan om het noorden beter bereikbaar te maken voor de Randstad v.v. (Spoorplan Noord-Nederland) is een mega verbeterklus met grote getallen. Volgens Pier Eringa, president-directeur van ProRail is Zwolle het 2e Utrecht. Ruim 60.000 treinreizigers uit acht richtingen (Groningen, Leeuwarden, Emmen, Kampen, Lelystad, Amersfoort, Deventer en Enschede) stappen hier dagelijks uit of over en daarmee is Zwolle het tweede spoorknooppunt van Nederland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button