Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Groen Links vraagt om oplossing fietsparkeren bij Pathé Bioscoop

Zwolle – Het was druk afgelopen kerstvakantie bij de nieuwe Pathé bioscoop. Vele bezoekers vonden hun weg naar de nieuwe bioscoop, vaak op de fiets. En toen bleek ook gelijk dat er te weinig stallingsplaatsen waren ingepland voor de nieuwe bioscoop.

“Het tekort aan fietsparkeerplaatsen bij de nieuwe Pathé-bioscoop was niet nodig geweest”, zo stelt de Fietsersbond afdeling Zwolle. Pathé Zwolle directeur Dennis Tulleken had hier al eerder voor gewaarschuwd richting de gemeente.

Onvoldoende aandacht binnen vergunningsprocedure

Reden voor GroenLinks Zwolle om maandagavond vragen te gaan stellen in de gemeenteraad over het tekort aan fietsenstallingen. Van de Fietsersbond heeft de partij begrepen dat de gemeente er al vaker op gewezen is dat er in vergunningsprocedures onvoldoende aandacht is voor fietsparkeren. Ook GroenLinks heeft regelmatig oplossingen gevraagd aan de gemeente voor te verwachten knelpunten, zoals rond de komst van Primark en Zara. “Deze winkels hoeven in tegenstelling tot vroeger beleid niet meer bij te dragen om mobiliteitsknelpunten te (helpen) voorkomen”, zo stelt Michiel van Harten van de partij.

Fietsenchaos bij Hudson’s Bay

“Ook de komst van Hudson’s Bay lijkt tot fietsenchaos te gaan leiden, tenminste zoals de plannen er tot nu toe voorstaan. We begrepen daaruit dat het Meerminneplein minder fietsparkeren krijgt, maar dat er geen zicht is op compensatie, bijvoorbeeld met stallingsruimte onder de nieuwe winkel.”

Groen Links wil nu weten wat de gemeente Zwolle gaat doen aan het fietsparkeerprobleem bij de Pathé en in de nabije toekomst bij de V&D. Ook wil de partij weten of de gemeente het tekort aan fietsenstallingen bij de Pathé als aanleiding ziet om de positie van fietsparkeren binnen ruimtelijke projecten meer aandacht te geven.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button