HoltenbroekNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Groen klussen tijdens NLdoet in Holtenbroek

"De moestuin is een plek waar mensen samenkomen."

Zwolle – In het kader van NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds, werden er op vrijdag 28 mei allerlei activiteiten georganiseerd. De activiteiten bestonden dit jaar uit groene klussen, online activiteiten en buiten schoonmaken. In Holtenbroek werd er druk gewerkt aan een hekwerk om de buurtmoestuin. Sarita van Noort, medebeheerder van de moestuin aan de Palestrinalaan, is blij met het hekwerk. “We krijgen subsidie in het kader van NLdoet om dit hek te plaatsen. Het gaat ervoor zorgen dat honden en andere dieren uit de moestuin blijven.”

De moestuin betekent veel meer voor de buurt dan alleen voedselvoorziening. “Het is een plek waar mensen samenkomen. In Holtenbroek wonen veel culturen samen, veel mensen zijn gewend aan een moestuin”, gaat Sarita verder. “Het is mooi dat iedereen op deze manier toch samen kunnen werken in een moestuin.”

© RTV Focus Zwolle

“Er ontstaat veel betrokkenheid en interactie”

“Een aantal buurtbewoners zijn actief, maar je merkt dat andere mensen ook geïnteresseerd raken”, volgens wethouder de Jong. “Het trekt aan, mensen worden enthousiast en leren elkaar kennen. Zo ontstaat er meer een buurtgevoel.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button