Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Groen Holtenbroek tegen grijze woningbouw en hoge woontoren langs Zwarte Water

Zwolle – Op 10 januari deed Groen Holtenbroek zijn laatste flyers in de brievenbussen van Holtenbroekers en Stadshagenaren. Met de flyer maken zij een statement over de bouwplannen bij het Zwarte Water.

Projectontwikkelaars willen fors bouwen in het natuurgebied bij Holtenbroek en het Zwarte Water. Daar is Groen Holtenbroek op tegen. Zij wil de natuur behouden voor recreatie van stadsbewoners. Wijkbewoners voelen zich onvoldoende betrokken bij de plannen. Groen Holtenbroek is een platform om met z’n allen kennis te nemen van wat de projectontwikkelaars en de gemeente willen. En om als belanghebbenden samen op te trekken en het participatietraject te starten dat door de gemeente is beloofd. Zodat men kan laten zien en horen wat hij of zij van deze plannen vinden.

Geen grijs maar wel groen

Groen Holtenbroek is tegen grijze woningbouw en hoogbouw: maar liefst 300 woningen, waaronder een woontoren van 17 verdiepingen, wil de projectontwikkelaar bouwen langs de dijk waar zoveel mensen wonen, lopen, varen, een frisse neus en hun hart (op)halen. Langs en zelfs in het Zwarte Water waar de natuur juist alle ruimte zou moeten krijgen.

Zij zijn vóór een groene omgeving voor alles en iedereen die leeft in Holtenbroek en Stadshagen. Mens, dier, boom en plant. Ze willen de (bio)diversiteit die er al is behouden en zelfs uitbreiden. De cultuur-historische waarde van het Zwarte Water, die zo mooi de stad binnenstroomt, eren en behouden. De organisatie is vóór het betrekken van bewoners bij het maken van plannen voordat commerciële belangen van projectontwikkelaars gaan tellen. Zij willen zoveel mogelijk bewoners van Holtenbroek en een deel van Stadshagen en Aa-landen betrekken. Daarom streven zij er dan ook naar om zo inclusief mogelijk te zijn en te communiceren.

De plek waar Groen Holtenbroek zich over beraadt

Groene Vinger

De Groene Vinger is het initiatief van Groen Holtenbroek om samen met wijkbewoners van Holtenbroek en Stadshagen, natuurorganisaties en andere belanghebbenden  de oevers van het Zwarte Water zo groen mogelijk te laten blijven en worden. Van de monding van de Vecht bij het Natura 2000-gebied, het Westerveldse Bos, tot in de binnenstad van Zwolle. Ze willen dat het initiatief breed gedragen wordt en dat iedereen mee kan doen. ‘Samen groene initiatieven ontwikkelen, ondersteunen en uitvoeren!’

Via het mailadres groenholtenbroek@gmail.com en door de Facebookpagina Groen Holtenbroek te volgen hebben ze inmiddels zo’n 300 medestanders. Met nieuwsbrieven en Facebookberichten houden zij hen op de hoogte van de plannen van de gemeente en de projectontwikkelaars.

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button