Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleProgramma'sVoorpaginaWinter Zwolle

Griezelen op geheimzinnige plekken in de historische binnenstad van Zwolle

Zwolle – De midwinter spooktocht in Zwolle vertrok afgelopen vrijdag en zaterdagavond vanaf het Broerenkerkplein naast Waanders In de Broeren. Verhalenvertellers begeleiden de tocht en vertelden verhalen over de midwinter zonnewende. Als de zon drie dagen op zijn laatste punt staat, waarna het zonnewiel zich keert. In de tocht zaten acht theatrale scenes op onbekende spannende en onontdekte pareltjes van de stad. Een eilandje, in gewelfde kelders, verborgen pleintjes en mysterieuze herenhuizen.

Het Broerenkerkplein was het vertrek en aankomstplek van de Spooktocht. Daar stond een door houtvuur verwarmde tent waarin je kon bijkomen van de belevenissen. Met muziek, vuur en heerlijke versnaperingen om na Midwinter spooktocht een spannende manier om de kerst in te luiden.

De winterzonnewende is de meest onheilspellende en gevaarlijkste tijd van het jaar. De krachten van de chaos ruiken hun kans. De zinnen worden begoocheld, tovenarij en spokerij hangt in de lucht. Het zijn de nachten waarin de doden rondgaan, om aan de zijde van de levenden tegen de krachten van chaos te strijden. Het is ook de tijd van tovenarij. De zon is bezworen, winterstormen gingen over het donkere land.

Gerelateerde artikelen

Back to top button