CoronavirusKabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Griepprik-groep: afspraak maken na ontvangst brief huisarts

Vaccinaties beschikbaar

Zwolle – Wie elk jaar van zijn of haar huisarts een uitnodiging voor de griepprik krijgt en 18+ is,  valt voor de corona-vaccinatie in de groep mensen met een medische indicatie. De huisarts meldt die persoon bij het RIVM aan voor een coronavaccinatie.

Vanaf donderdag 6 mei kunnen deze mensen een brief op de mat verwachten met een uitnodiging voor een coronavaccinatie. De afspraak is online te maken of via het speciale landelijke telefoonnummer dat in de brief staat. Let op: via het regionale telefoonnummer van de GGD kunnen ze geen afspraak inplannen.

Afspraak maken

Dat kan telefonisch en online. In de uitnodiging staat een speciaal landelijk telefoonnummer en een code die men nodig heeft als hij of zij belt om een afspraak te maken. De afspraak is ook online te maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl
Het inplannen van de afspraak loopt niet via de regionale GGD. Zij kunnen dus geen afspraak voor iemand maken.

Nog geen brief ontvangen, hoe zit dat?

Dat kan kloppen! Niet iedereen ontvangt tegelijkertijd de uitnodiging. In de komende 2 weken kan iedereen de uitnodiging op de mat verwachten. Wie dan nog geen brief heeft ontvangen en wel tot de griepprik-groep 18+ hoort, kan contact opnemen met zijn of haar huisarts.

Welk vaccin?

Deze groep krijgt bij de GGD het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

Meer informatie?

Bekijk de pagina van de GGD over coronavaccinatie of het nieuwsbericht van het RIVM.

Gerelateerde artikelen

Back to top button